Beer Guide

Mythos

Μύθος Ζυθοποιία ΑΕ

Mythos

Τύπος: pale lager
Αλκοόλ: 5% vol
Χρώμα: χρυσόξανθο
Συστατικά: βύνη κριθαριού, λυκίσκος, μαγιά
Προέλευση: Ελλάδα
Χαρακτηριστικά: διαυγής
Διάθεση: Μύθος Ζυθοποιία

Η μπύρα

Μythos: η Lager με τον πλούσιο αφρό, το λαμπερό ξανθό χρώμα και την ευχάριστη δροσιστική γεύση, φτιαγμένη από εκλεκτές ποικιλίες κριθαριού και λυκίσκου, εγγύηση απόλαυσης για κάθε στιγμή.

Ο Μythos είναι η αυθεντικά ελληνική μπύρα που δημιουργήθηκε το 1997 και παράγεται μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη χρονιά της κυκλοφορίας του στην ελληνική αγορά, συγκέντρωσε τις θετικές εντυπώσεις του καταναλωτικού κοινού και έσπασε το κατεστημένο των παραδοσιακών επιλογών στην ελληνική αγορά της μπύρας, αποτελώντας μία δυναμική εναλλακτική πρόταση.

Η συνταγή της μπύρας Mythos, ήταν αποτέλεσμα συνδυασμού της εξειδίκευσης του Έλληνα Master Brewer της «Μύθος Ζυθοποιίας» με την συσσωρευμένη τεχνογνωσία που απέκτησε η Ζυθοποιία από τις συνεργασίες με σημαντικές ευρωπαϊκές σχολές μπύρας, όπως η Γερμανική, Ιρλανδέζικη, Δανέζικη και η Γαλλική. Η τεχνογνωσία στη ζυθοποίηση συνδυάστηκε με τη βαθιά γνώση της αγοράς και των προτιμήσεων του Έλληνα καταναλωτή, καθώς και με το επιχειρηματικό δαιμόνιο. Μετά από διάφορες εσωτερικές δοκιμές από τους ειδικούς και εξωτερικές γευστικές δοκιμές με ομάδες καταναλωτών, η ομάδα κατέληξε στην αυθεντική συνταγή του τελικού προϊόντος, δημιουργώντας μία ευκολόπιοτη μπύρα με πλούσιο αφρό, λαμπερό ξανθό χρώμα, ευχάριστο φρουτώδες άρωμα και δροσιστική γεύση.

Η εξαιρετική ποιότητα της μπύρας Mythos σε συνδυασμό με την αυθεντική, εντυπωσιακή και ανατρεπτική προσωπικότητα της μάρκας, οδήγησαν στο να γίνει μία από τις τρεις μεγαλύτερες μάρκες στην ελληνική αγορά μπύρας, κατακτώντας την προτίμηση όλο και περισσότερων καταναλωτών. Αξίζει να σημειωθεί πως σε μία τόσο κλειστή αγορά όσο αυτή της μπύρας, που αφήνει ελάχιστα περιθώρια ανάπτυξης, η μπύρα Mythos είναι η μοναδική ελληνική μάρκα μπύρας που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του ανταγωνισμού, το φράγμα του μεριδίου 3%, κατακτώντας το μερίδιο που έχει σήμερα, ύψους περίπου 8%.

Το 2001 ο Mythos κέρδισε χρυσό βραβείο ανάμεσα σε 200 συμμετέχοντες (μπύρες και ουίσκι) στον Καναδικό διαγωνισμό «2001 INTERBEER INTERNATIONAL BEER & WHISKEY COMPETITION» μετά από «τυφλή δοκιμή».

Το 2008 η μπύρα Mythos διακρίνεται για μια ακόμα φορά! Η ξεχωριστή γεύση και η ποιότητά της εντυπωσίασαν τους γευσιγνώστες του διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού International Taste & Quality Institute (iTQi), που της απένειμαν το Βραβείο Ανώτατης Γεύσης (Superior Taste Award) μετά από «τυφλή δοκιμή». Περίπου 710 προϊόντα από όλο τον κόσμο και από διαφορετικές κατηγορίες συμμετείχαν στη διοργάνωση του 2008, με τη μπύρα Mythos να ξεχωρίζει ως η μοναδική ελληνική μπύρα που κατέκτησε το βραβείο ανώτατης γεύσης στο διαγωνισμό.

Οι διακεκριμένοι Sommelier που αξιολόγησαν τα ποτά και τις μπύρες ανέφεραν συγκεκριμένα για την μπύρα Mythos ότι:

  • Έχει διαυγή, χρυσαφένια όψη
  • Έχει εξαίρετο σχηματισμό αφρού που διαρκεί
  • Χαρακτηρίζεται από σύνθετα, αλλά ευδιάκριτα αρώματα, με κυρίαρχα τα αρώματα φρούτων
  • Προσφέρει ισορροπημένη γεύση με φρουτώδεις αποχρώσεις και λυκίσκο, μια γεύση με ελαφρά γλυκύτητα που κάνει πιο έντονη την ευχαρίστηση.
  • Είναι μια δυναμική, «νόστιμη» μπύρα με πολύ πλούσια και μακράς διάρκειας καθαρή επίγευση και την απαραίτητη νότα πικράδας, που την κάνει τόσο γευστική.

Χάρη στα παραπάνω, η δυναμική της μπύρας Mythos δεν περιορίζεται εντός των ελληνικών συνόρων. Είναι η πιο διάσημη ελληνική μπύρα στον κόσμο και οι ξένοι επισκέπτες στη χώρας μας, την ζητούν επώνυμα και την απολαμβάνουν πιστά. Επιπλέον, η μπύρα Mythos είναι η μοναδική ελληνική μπύρα που εξάγεται σε 30 χώρες, μεταξύ των οποίων όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές χώρες αλλά και οι Η.Π.Α., Καναδάς, Αυστραλία, Ιαπωνία.

Κάτι που αξίζει να αναφέρουμε είναι το τι λένε οι καταναλωτές μπύρας, Έλληνες και ξένοι, στις επιστολές που στέλνουν στην εταιρεία: «Η μπύρα Mythos είναι φανταστική!», «Ο Mythos έχει κάνει το δικό του μύθο», «Λατρεύω τη μπύρα Mythos», «Ο Mythos είναι μπύρα με σώμα, γεμάτη γεύση και καθαρή επίγευση» , «Όλη η παρέα μας λατρεύει το Mythos», «Είναι σούπερ μπύρα με σώμα και εξαιρετική γεύση», «Ακόμα και από μία φωτογραφία μου έρχεται η καταπληκτική γεύση της μπύρας Mythos», «Κατάγομαι από το Βέλγιο, όπου έχουμε μακρόχρονη παράδοση στις μπύρες, αλλά ο Mythos είναι η αγαπημένη μου μπύρα και την αγοράζουμε στις Βρυξέλλες», «Αν και ζω στη Γερμανία, όπου έχει μεγάλη ποικιλία μπυρών, η μπύρα που πίνω είναι Mythos».

Ο Mythos, είναι ένα όνομα με βαθιά ελληνική κληρονομιά. Η μπύρα Mythos, προϊόν υψηλής ποιότητας με ένα όνομα που εμπνέει και την μοναδική προσωπικότητά του, είναι σήμερα η μοναδική αγαπημένη και αναγνωρίσιμη μάρκα στον κλάδο της μπύρας, που λειτουργεί και ως πρεσβευτής της χώρας μας. Εκφράζει με απόλυτα ελληνικό τρόπο την προσπάθεια του ανθρώπου να εμπνεύσει και να εμπνευστεί, να δημιουργήσει γεγονότα και στιγμές που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα. Είναι η μάρκα που εκπροσωπεί τον κάθε άνθρωπο που αναζητεί, δημιουργεί και πετυχαίνει, επηρεάζοντας συγχρόνως τους ανθρώπους στον περίγυρό του.

Ο δικός μας Μύθος!

Τη δοκιμάσατε; Μοιραστείτε την εμπειρία σας: